Ще излизаме от ЕС ли!?

След ядрения ентусиазъм в парламента, днес правителствената пресслужба съобщава че "в диалог с европейските си партньори започваме подготовка за стартиране на един от блоковете на АЕЦ „Козлодуй”.

Ако някой е забравил, ще припомня какво България е договорила с 25 страни от ЕС - чл. 30, т. 1 гласи

"Член 30
1. България, след като окончателно, в съответствие със своите задължения, е закрила за последващо извеждане от експлоатация Блок 1 и Блок 2 на Атомната електроцентрала "Козлодуй" преди 2003 г., се задължава с окончателното затваряне на Блок 3 и Блок 4 от тази електроцентрала през 2006 г. и за последващо извеждане от експлоатация на тези блокове."

Пускането отново в експлоатация на (основателно или не - няма значение след като страната ни официално го е приела) затворен вече енергоблок от АЕЦ "Козлодуй" ще бъде пряко нарушение на Договора за присъединяването на България и Румъния към ЕС или казано другояче - че България се оттегля от него.

След очевидните предизвикателства срещу ЕК и партньорите от ЕС чрез (по техните думи) злоупотребите и "политическите игри с еврофондовете", липсата на "конкретен напредък" и "убедителни резултати в съдебната реформа, борбата с корупцията на високо ниво и борбата с организираната престъпност", политическата върхушка единодушно предприема действия, които да самоизключат страната от Европа. Действия, които да изведат страната от пространството, където законът е еднакъв за всички и е над всички, а не се използва когато и както ни изнася. Където демокрацията, свободата, справедливостта имат реални измерения, а не са просто думи, изхабени и изпразнени от съдържание от цинични и корумпирани политици.

Нямам спомен, през 2005 г. парламентарно представена партия, освен Атака, да е обявила пред избирателите си намерение да изважда страната от ЕС. Напротив, във всички програми, членството в ЕС заемаше централно място и беше основен мотив да получат доверието на гражданите. Ако междувременно са настъпили някакви промени в ценностната ориентация и в политическите приоритети на тези политици, ги призовавам, преди да взимат прибързано решения с огромна важност и значение за поколения отвъд настоящето, да излязат от парламента, да се изправят отново пред избирателите си и да разберат имат ли подкрепа за изваждането на България от ЕС.

Споделяне

Bookmark and Share

7 коментара:

Анонимен каза...

НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕМ ЗА СЪЖАЛЕНЕ! СПИРАНЕТО НА БЛОКОВЕТЕ БЕШЕ ГРЕШКА СТРУВАЩА СКЪПО НА БЪЛГАРИЯ! И ВСИЧКО ЗАРАДИ ЕС!

Анонимен каза...

ей такива като тебе са ГРЕШКА......и затова сме я докарали до тука...аман от ограничени комуняги и мангали

Анонимен каза...

Малки,нещастни БЪЛГАРСКИ човечета,излазили от соц.панелките.Не Ви харесваше като спираха АЕЦ, сега не ви харесва дори мисълта за пускането им. Не ви харесва Стоичков /сега/, Бербатов/сега/, Лили Иванова/сега/... . Не ви харесват уличните хулигани и ултрасите, и полицията не ви харесва, когато ги бие... . Нищо не удобрявате, все някой ВИ е крив...Ако съдят някой...ЗАЩО? , ако не го..., пак ЗАЩО?...Мой шеф /американец/ ВИНАГИ казваше:"...имаш право да критикуваш някой само ако знаеш как да направиш нещата, но ако знаеш КАК, не критикувай, а ела и ги направи...". Двадесет години минаха, смениха се 10 правителства, отрастна едно поколение, жалки ,мрънкащи,БЪЛГАРСКИ човечета...

Лъчезар П. Томов каза...

Защо да оставаме в съюз, който не признава ценностната система на злото - кражби, убийства, лъжи, алчност, гордост и т.н. ? Какво да правим в ЕС - така си мисли БСП

Анонимен каза...

Мисля че е голям + че сме в ЕС, въпроса е ние до колко се възползваме от това в добрия смисъл на думата. А не да се точат и крадат пари, това не е бащиния.

А грешка е че хората имат скиптично мнение за всичко това, както и че всеки гледа да се налапа като за последно, което пак ни дърпа назад.

Unknown каза...

300 000 лв струвало неделното шествие в защита на АЕЦ „Козлодуй" - http://frognews.bg//index.php?option=com_content&task=view&id=10644&Itemid=290

Борис Тодоров каза...

Моля Ви, подкрепете каузата:
Справедливост за Мирослав Ризински!

http://www.facebook.com/group.php?gid=58439042686&ref=share

Един българин в Македония се нуждае от нас!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и спазвайте добрия тон в коментарите си!