Един голям боксьор - Ивайло Маринов

Ивайло Маринов днес

Голям шампион беше, много съм му се радвал докато го гледах като бях по-малък. Много елегантно и интелигентно надиграваше съперниците си.

Повод да си спомним за него дава това интервю на журналистката Жанина Драгостинова в e-vestnik.bg.

Историята на този човек, излъчването му, изказът му говорят колко земен, непринуден и честен е. Истински голям шампион. Уважение, много уважение, шапка му свалям!

С това интервю откривам и ще се опитам редовно да поддържам своебразна рубрика, чиято цел е да бъдат показвани положителните примери за успех в съвременното ни общество. Не ми харесва че в масовият случай днес, на преден план се поставят хора, успели по нечестен път - или тези с дебел врат, два пръста чело и поне половин кило злато по себе си, или техните "създатели" и покровители, замислили и осъществили нечестното преразпределение на националния капитал в годините на промяна. Трябва да бъдат показвани като модел за подражание хора, чийто успех е основан на личните им качества и умения, които са постигнали общественото си положение, придобили благосъстоянието си и спечелили борбите с конкурентите си честно и почтено.

Снимката е на Жанина Драгостинова

Споделяне

Bookmark and Share

Първият ни мач за сезона

С едноседмично закъснение. Текстът е от Sportal.bg. Поздравления за Пафката, който поддържа целия раздел "Бейзбол" на много високо ниво.

София Блус обърна Девълс насред Дупница

Двукратният вицешампион София Блус започна с победа новия сезон в бейзболното първенство на България. Носителят на купа „София" постигна драматичен успех със 7:6 на гости на Девълс (Дупница).

Домакините откриха резултата във 2-рия ининг, но още в следващата част столичани обърнаха до 4:1 в своя полза. Постепенно „дяволите" се окопитиха и след 7-ия вече водеха с 6:5.

Драмата настъпи в 9-ия ининг, когато третият бейзмен на Блус Стефан Бешков откри частта с хоумрън и изравни. Последваха единичен хит на Данаил Георгиев, разходка на Александър Насъпов и сакрифайс бънт на новото попълнение на софиянци Йовко Коларов, появил се като пинч хитър.

Редът на Николай Ангелов дойде с рънери на втора и трета бази и първият бейзмен се реваншира за трите си страйкаута преди това със саможертвен флай в централния аутфилд, прибрал на хоума Георгиев за оказалата се победна точка.

Успеха записа и запази Димитър Насъпов. Преотстъпеният на шампиона на Германия Майнц Атлетикс питчер ще поддържа форма до края на месеца с бившия си тим Блус, докато тече студентската му сесия в София. Митко се качи на хълма в 6-ия ининг, заменяйки брат си Александър и затвори мача с 4 страйкаута и две асистенции на първа база в последните 3 ининга.

За MVP на мача единодушно бе избран Бешков, завършил с 2 двойни хита, 1 хоумрън и 3 RBI в нападение и 4 асистенции в защита.

Споделяне

Bookmark and Share