Схемата на Пената

Как изглежда българският национален отбор според Димитър Пенев?

Копирано от Gong.bg

Споделяне

Bookmark and Share

За снега, почистването и Б.Б.

Прочетох тази статия в e-vestnik.bg (Кой ще отърве София от снега? Защо Борисов се прави на ударен за извращенията на концесионерите?) и коментарите след нея. После чух по радиото изявленията на кмета, видях и как беше отразен в някои от интернет-медиите.

Поводът с безхаберието и лъжите за почистването на снега от миналата нощ и днес е супер удобен за поредната поза на Б.Б. Но и много подходящ за да се даде отговор с действия и да си проличи дали кметът наистина има намерение да прави всичко възможно за да защити обществения интерес. Или е представител на кръговете създали и поддържащи схемите за източване на парите на данъкоплатците.

Няма да съм обективен, ако не отбележа че масово из цялата страна ситуацията е подобна. Хората, на които е дадена властта, на доста места правят каквото могат за да похарчат парите ни в полза на определени тесни кръгове, но не и на широката общност.

Произволен пример са следните цитати от сайта на един народен представител:

Смело заявявам, че системата за анексиране на договорите за пътно строителство е най-голямата корупционна схема в държавата. Затова в България пътното строителство е по-печелившо дори от хазарта.

...

Системата действа желязно - и за републиканската пътна мрежа, и за селските пътища, където кметовете отдавна са я разучили.

Няма нужда от допълнителен коментар... Или пък не? Я този депутат да вземе да ни покаже законопроекта, който смело внесе за да се премахнат възможностите за сключване на такъв тип договори. Може и да публикува текста на смелите си изказвания пред колегите си в парламентарната група на партията си, в комисиите, в пленарната зала. Май това по-добре би показало желание да се громи корупцията?

Споделяне

Bookmark and Share