Размисли от e-vestnik.bg

 

Могат да се прочетат ТУК.

 

Някои изводи звучат агресивно-критични, но пък са доста точни:

Кой тук e най-скъпият българин? Кой тук е гуру? Говори се за най-богати. Но не създатели, а хазартни босове, крадци от приватизацията, перачи на парите на Самоковеца и т. н.

Тъжно и тъпо е, но е факт, че примерите за успех от "масовата култура" и нейните модели за подражание днес в България са преди всичко нагли крадци и мошеници.

Добре е да има и повече хора, които се стремят да припомнят истината. Да има и други хора, които да смятат, че за да сме нормално общество и държава трябва да се стремим и да отстояваме поне елементарна житейска справедливост.

Иначе ще излезе прав, оня, който беше написал текста за милионите мишлета и няколкото котарака, които си правят каквото искат с тях. На някои наивни млади приятели тази история им се струва нереална, но не могат да бъдат винени за това. Повече виновни са/сме тези, които помнят, знаят, виждат и позволяват това да продължава да се случва без сериозна насрещна реакция.

Споделяне

Bookmark and Share

Бербатов - какво направи това момче?!

Направо изби рибата!

Много се учудих когато преди няколко месеца един англичанин ми каза че Берба е най-добрият футболист в първенството им. Напоследък не се интересувам особено много от футбол, не гледам мачове и явно затова съм пропуснал що за стока е "нашето момче". Явно наистина е световно ниво. Браво! Дано да се пази от контузии и да вкара много голове за Ман. Юнайтед.

Може да звучи банално вече, но успешните спортисти наистина са чудесни посланици на България по света. Случката с гореспоменатия англичанин беше точно от тоя жанр - казвам му че съм от България и почваме да си говорим за Бербатов - защото той свързва страната ни с него. Добре че е така, че като си помисля какви други (лоши) варианти за асоциации със страната ни има, се радвам че не ми се наложи да се червя.

Много се радвам на такива успехи и затова: браво на Митко и ще му стискам палци да поддържа това високо ниво и да успява още повече.

Източник на снимката: много добре се вижда откъде съм я копирал най-брутално.

Споделяне

Bookmark and Share