ДСБ или Партията на Костов?

Предполагам тази статия на Явор Дачков ще натъжи едни мои другари. От една страна не е добре че тя подкрепя тъпата, но за съжаление вярна теза "Всички са маскари", от друга е полезно да бъде изяснявано кой кой е, с кой е, за кой е и т.н.

Тъжно е, защото и аз понякога се заблуждавах че ДСБ е нормалната алтернатива на БСП. Тц, слуховете че и Костов е маскара очевидно се потвърждават, другари!

Снимки: dsb.bg

Споделяне

Bookmark and Share

6 коментара:

Анонимен каза...

Може би бих повярвал в написаното от Дачков. Ако едно от неговите обвинения към Костов не беше за допускане на монопол на Мобилтел.
Каква е хронологията:
- "Трон" на Красимир Стойчев получава лиценз без търг и конкурс по време на правителството на Беров (справка сайта на МТел);
- Едно от първите неща, извършени от правителството на Костов, е обнародваното решение за приватизацията на БТК (мисля юни 1997 - лесно може да се провери в ДВ). Като част от сделката е и получаването на GSM лиценз от купувача, като втори оператор;
- няма да се впускам в коментари кой и защо разтакаваше сделката. Защото не мога да посоча официални източници;
- на 30 юни 2000 г, в 24.00 часа, Жотев обяви край на сделката;
- броени дни след това, на Таушанов (тогавашен председател на ДКД) беше наредено да подготви търг за втори оператор.
- декември 2000 търгът се проведе в НДК. Предаван по телевизията и по начин, при който и най-злобните клеветници не намериха по какво да плюят;
- през април 2001, на Таушанов беше наредено да подготви лиценз за трети оператор, който да бъде даден на БТК. За да може телекома да бъде пуснат отново за продажба, но този път заедно с мобилно предприятие. (КРС -приемник на ДКД има архив. Който е любопитен и любознателен, може да провери)
- През юни 2001 изборите бяха спечелени от НДСВ. И въпреки, че все още не беше сформирано тяхното правителство, в медиите беше обнародвано официално изявление на жълтата партия срещу даването на трети лиценз от правителство, което е загубило избори. (вестниците имат архив и това лесно може да се провери.)
Та, такива ми ти работи с монопола на Мтел. Ако и останалите писаници на Дачков са като тази, то защо трябва да му вярвам.
Алеко

Анонимен каза...

Доста трябва да се постарая, за да спазя добрия тон. Как да нарека основното обвинение на Дачков срещу Костов, Методиев и Иванов за безмитните магазини. Ама така, че да спазя бонтона.
Господине и Домакин на блога, когато някой говори неща, които не са верни, как наричате подобен? А когато някой услужливо предоставя трибуна на неистините? Какъвто е Вашия случай.
А сега ползвайте по-долния линк. Води Ви към самото Народно събрание. Четете бавно и мислете бързо. И след това се извинете. Освен, ако социалистическите Ви увлечения не са Ви превърнали окончателно в измамник.
http://www.parliament.bg/pub/cW/155doklad%201%204etene.doc
http://www.parliament.bg/pub/cW/155doklad%201%204etene.doc

Анонимен каза...

Добре де, как го прави това Костов - да прецаква толкова хора и независимо от това да продължава да има толкова много, при това активни и агресивни поддръжници? И то в стил, напомнящ за силните години на "култа към личността".

Иначе попрочетох доста - не само становището на бюджетната комисия за първо четене, което съвсем не е толкова важен документ, но и внесените от Иван Костов и гр. н.п. (http://parliament.bg/bills/40/854-01-16.pdf) и Министерския съвет (http://parliament.bg/bills/40/802-01-30.pdf) законопроекти. Не съм много грамотен във финансовата област, но доколкото разбрах двата си приличат доста и имат за цел да премахнат безмитните магазини на сухопътните изходни пунктове на страната.
От това следва че при Дачков нещо не е изрядно.
Ако решите, може да обясните какъв всъщност му е проблема. Както и защо излиза и това: http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=158638&cid=1&eid=1382
Интересно ще ми е. Както и на другарите, заради закачката с които пуснах малкото коментарче :-)

Анонимен каза...

Алеко до Домакина:
Не искам да навлизам в чуждо поле -политиката. Нямам никакви знания или познания за нея. (чисто по технократски, а не по идеологически причини се причислявам за поддръжник на десен начин на управление.)
Въпреки, че съм бил част от второто правителство на Костов, не съм изкушен в партийни ежби и интриги.
Не чета и вестници. Предпочитам блогове. Случайно стигнах до Вашия и се зачетох. Намесата ми е продиктувана не от стремеж да защитавам Костов. Реагирах на лъжата. Първоначално за Мтел - защото случаят ми е ясен. А след като изчетох документите в НС - и за митническите магазини.
Сагата Костов, поддръжници и врагове - не ме занимава.
Занимава ме използването на лъжата и манипулацията.

Анонимен каза...

А комунистите не крадат ли? Крадат! Но, не правят нищо за хората и обществото. Костов, поне ни вкара в ЕС...

Анонимен каза...

Данаиле (минавам директно на "ТИ", ако възразяваш, веднага ще променя обръщението), тезата на Явор Дачков и Нено Димов е съшита чрез добавяне на неистини към осакатена и орязана истина.

Не ми пука защо го правят. Но потвърждава позицията ми, че след много основателни критики към Иван Костов и ръководството на ДСБ, те минаха някакъв Рубикон и скоро ще бъдат в съвсем друга канавка - за съжаление. Познавам и харесвам и двамата ...

Не си се заблуждавал - ДСБ е нормалната алтернатива на една нормална БСП.

Проблемът е, че в днешна България нормалната БСП (ако се реформира) ще има максимум подкрепа 10%, а максимумът на ДСБ е 7-8%.

Много работа има - за твоето и моето поколение...

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и спазвайте добрия тон в коментарите си!