Уфф, че смърдии...

Сигурно доста хора са прочели днешната статия в Монитор, "посветена" на председателя на Народното събрание.

Няма да взимам отношение за да защитавам работата или личността на Георги Пирински - не това ми идеята, а и не ми е работа. Възмутен съм от начина, от стила, от подхода на журналистката за да изпълни възложената поръчка. Като нормално възпитан човек се питам: "Може ли така бе? Докога ще гледаме такива лайнометски изпълнения?"

Ясно е че ДПС са сърдити за нещо на председателя на НС. Какъвто и да е поводът, бива ли противоречията да бъдат изразявани в национален всекидневник точно по този грозен начин? Отдавна не бях чел в сериозен вестник поръчкова статия с чак толкова долнопробно качество. Хубаво - развий си теориите за времето на предишното правителство на БСП, за гражданството на Пирински или за каквото друго ти изнася, ама имай малко усет за приличие и добър тон. Няма да се хващам за свободните съчинения с фактите и (не)придържането към истината.

Любопитен съм и ще очаквам каква ще е реакцията от журналистическата общност. Би трябвало да има някакви механизми - по-скоро неформални, по които журналистическата общност да поддържа хигиена в своята среда. Или по-скоро, ако съдя по фактите, механизмите действат в другата посока?

Дано не чакам дълго или по-лошото - напразно.

Споделяне

Bookmark and Share

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и спазвайте добрия тон в коментарите си!